Sistem 360
Cand ne gandim la ferestre, ne gandim la elemente ale unei locuinte ce au rolul de a ne pastra in permanenta legatura cu natura, dar care, totodata, trebuie sa ne protejeze de capriciile vremii. In acest sens, se poate observa faptul ca pentru tot mai multe constructii, incepand cu impunatorii zgarie nori acoperiti in totalitate de sticla si pana la cladirile rezidentiale, oameni urmaresc sa creeze armonie intre locul in care muncesc sau locuiesc si natura. Pentru a facilita aceasta deschidere fata de natura, in designul cladirilor se pune tot mai mult accentul pe un numar tot mai mare de ferestre si pe ferestre cu dimensiuni din ce in ce mai mari. Beneficiile acestei deschideri fata de natura sunt evidente, devenim mai relaxati, mai inspirati si mai plini de energie. Astfel, putem resimti efectele benefice ale unei iesiri la iarba verde chiar in interiorul locuintei sau biroului, oricand simtim nevoia sa luam o pauza.

Ideal a acordat o atentie speciala acestei tendinte si a dezvoltat in permanenta ferestre capabile sa ofere solutii pentru cele mai indraznete trenduri in design.

Pana in prezent, principalele piedici care au stat in calea realizarii unei constructii rezidentiale cu o suprafata vitrata mare, au fost faptul ca ferestrele ofereau o protectie impotriva factorilor de mediu mai scazuta decat zidul si faptul ca o suprafata mai mare acoperita de ferestre conducea la scaderea rezistentei cladirii.

Daca factorul protectie a fost sters de pe lista impedimentelor odata cu introducerea sticlelor Dual Protect si Dual Protect Extreme, acum am reusit sa imbunatatim si rezistenta.

Tehnologia de lipire a sticlei de rama, transforma fereastra intr-un element important de rigidizare a cladirii. Lipirea sticlei de rama este o tehnologie nou adoptata pe piata ferestrelor pentru constructiile rezidentiale, fiind introdusa in premiera de Ideal in Romania. Ea indeplinind cu succes un rol important de mai multi ani in industria auto, tocmai datorita acelorasi avantaje care au determinat Ideal sa o adopte, astazi. Lipirea parbrizului rigidizeaza caroseria, ii confera o rezistenta mai buna in cazul unui impact si permite constructia de masini cu suprafete vitrate tot mai mari.

Traduse in limbajul ferestrelor, aceste avantaje imbunatatesc rezistenta ferestrei si rigiditatea cladirii, cresc durata de viata, sticla ranforseaza rama ferestrei si nu invers ca pana in prezent si datorita acestui fapt se poate renunta la armatura suplimentara pentru a construi ferestre mai usoare, de asemenea exista posibilitatea de a folosi rame mai inguste, care permit o suprafata vitrata mai mare, mai multa lumina si mai multa libertate in crearea designul cladirii. in acelasi timp, eficienta energetica a cladirii creste, intrucat pierderile de energie prin rama sunt reduse cu aproximativ 20%, iar rezistenta la efractie se imbunatateste, datorita faptului ca sticla ramane lipita de rama.

Faptul ca sticla este lipita de rama nu reprezinta un dezavantaj in eventualitatea in care se doreste inlocuirea sticlei, durata si complexitatea operatiei de inlocuire au crescut nesemnificativ.
Ideal SFN Concept - 2011
Vizitatori